Beste dorpsgenoten,

Koningsdag 2021, 27 april, komt dichterbij.

Vorig jaar hebben we alle activiteiten op Koningsdag moeten annuleren wegens Corona. Toen konden we ons niet voorstellen dat het Corona-virus ook nog zou heersen rond Koningsdag 2021. Maar helaas is dat wel het geval. Sinds eind vorig jaar is het bestuur met elkaar in overleg geweest om een nieuw programma voor jullie te kunnen samenstellen maar helaas blijkt het dit jaar niet mogelijk activiteiten, waar veel mensen bij elkaar komen, te organiseren.  Dit betekent dat het feestelijke programma zoals in voorgaande jaren dit jaar niet door kan gaan. En dat vinden we ontzettend jammer.

Om aanstaande Koningsdag tóch een feestelijk tintje te geven hebben we een aantal ideeën verder uitgewerkt en activiteiten speciaal voor onze jongere Bekenaren georganiseerd.

We vragen jullie om de Nederlandse vlag, eventueel met wimpel, op Koningsdag uit te steken, zoals altijd.  Daarnaast is het leuk als ons dorp zoveel mogelijk oranje gekleurd is doordat iedereen zijn huis en/of voortuin versiert met oranje vlaggetjes, slingers, ballonnen e.d. Je kunt ook supertoffe raamstickers bestellen!
Hou de media, Facebook en Instagram de komende weken in de gaten voor meer informatie.

Vanaf 17 april  liggen er bij de drie supermarkten in Prinsenbeek kleurplaten die we speciaal hebben laten maken voor onze jongere Bekenaren. Onze oproep is om deze te kleuren, hier een foto van te maken en deze te sturen naar info@oranjefeestenprinsenbeek.nl  en hang deze daarna voor je raam! Kinderen tot 13 jaar maken kans op een leuk prijsje.
De kleurplaat is ook op onze website te downloaden; www.oranjefeestenprinsenbeek.nl

Hoe leuk was het ‘vroeger’ om op Koningsdag als kind trots op een versierde fiets door het dorp te rijden?! Dat vinden wij óók en daarom vragen we de kinderen om hun fiets  (en zichzelf) zo mooi en feestelijk mogelijk te versieren en ons een filmpje hiervan te sturen. Dit monteren we in een filmpje waarbij de kinderen op hun versierde fiets(je) in een sliert achter elkaar rijden. Het filmpje (max. 5 seconden) graag in landscape maken waarbij de fiets van links naar rechts gaat, zodat we hier één feestelijke sliert met versierde fietsende kinderen van kunnen maken. Stuur dit filmpje naar ons via info@oranjefeestenprinsenbeek.nl
Het filmpje van de sliert kinderen publiceren we dan op onze website en social media en natuurlijk kunnen de kinderen die dag met hun mooie versierde fiets door het dorp gaan.

Verder organiseren wij voor kinderen tot 13 jaar een speurtocht (misschien wel op die mooie versierde fiets!). In de etalages van de winkels vanaf 20 april letters opgehangen. Met deze letters kan een zin gevormd worden. Hou ook hiervoor onze social media in de gaten!

Heel jammer dat wij dit jaar geen Koningsdag kunnen organiseren zoals jullie van ons gewend zijn. Het Oranje Comité Prinsenbeek kijkt er enorm naar uit om in 2022 weer een geweldige Koningsdag met veel mooie activiteiten voor jullie te mogen organiseren.
We hopen dat de festiviteiten die later dit jaar in ons dorp gepland zijn door kunnen gaan en dat we elkaar weer snel in een gezellige sfeer kunnen ontmoeten.

Tot volgend jaar!
Het bestuur Oranje Comité Prinsenbeek