Riny Arnouts, Ton de Peijper en André en Vera Roovers uit Prinsenbeek kregen vanochtend een bijzonder telefoontje. Burgemeester Paul Depla bracht hen het nieuws dat hij hen namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander een koninklijke onderscheiding mag aanbieden. Allemaal zijn ze benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

In totaal kregen deze laatste werkdag voor Koningsdag dertien inwoners van Breda te horen dat ze een koninklijke onderscheiding krijgen.

Vanwege de maatregelen als gevolg van de coronacrisis kon burgemeester Depla de lintjes nog niet persoonlijk komen opspelden. Dat gebeurt op een later moment dit jaar. De Kanselarij der Nederlandse Orden – de organisatie die verantwoordelijk is voor koninklijke onderscheidingen- bepaalt op welke datum dat zal zijn.

Riny Arnouts

Riny Arnouts (74) krijgt de koninklijke onderscheiding onder meer omdat hij zich 34 jaar heeft ingezet voor de Beeckse Algemene Karnavalsstichting (BAK) en 15 jaar voorzitter was van Tennisvereniging Prinsenbeek. Verder was de oud-directeur van basisschool De Griffioen 12 jaar secretaris van de Stichting Rolerisuit en 9 jaar voorzitter van tennisgroep Better Life.

Ton de Peijper

Ton de Peijper (59) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege onder meer 49 jaar inzet voor voetbalvereniging Beek Vooruit. Verder was hij 9 jaar secretaris van de BAK van Boemeldonck en is hij vijf jaar actief als vrijwilligers voor Stichting Zwembad De Kuil.

André Roovers

André Roovers (74) wordt koninklijk onderscheiden voor onder meer zijn vrijwilligerswerk voor Tennisvereniging Prinsenbeek, waar hij 16 jaar zitting had in het bestuur. En voor zijn inspanningen voor Protestantse Gemeente Het Kruispunt, waar hij 16 jaar kerkrentmeester was. Verder is hij negen jaar secretaris bij golfvereniging Albatross.

Vera Roovers-Clements

Vera Roovers-Clements (75) krijgt de koninklijke onderscheiding ook vanwege haar inzet voor Protestantse Gemeente Het Kruispunt, waarvoor zij al twintig jaar vrijwilligerswerk doet.

Sinds 2010 (8 lintjes) kregen tijdens de lintjesregen in Prinsenbeek achtereenvolgens 6 (2011), 3 (2012), 2 (2013), geen (2014), 2 (2015), 1 (2016), 5 (2017), 1 (2018) en 2 (2019) personen een koninklijke onderscheiding.