Het Oranjecomité Prinsenbeek (OCP) heeft weer een mooi programma voor Konginsdag in elkaar gezet. Met volgens traditie een gedecoreerdenontbijt en heel de dag gezelligheid in Park Over-Bos. Eén van de optredens daar wordt verzorgd door de band Discover.

Edwin Foesenek en Frank van der Aa – vrienden van het eerste uur – hebben al van jongs af aan een passie gehad voor muziek maken. Dat deden ze dan ook afzonderlijk van elkaar in diverse orkesten en bands. Samen spelen in een band is iets waar ze al langer over fantaseerden en uiteindelijk, ongeveer anderhalf jaar geleden, benaderden ze een aantal Prinsenbeekse muzikanten met de vraag of er interesse was in het vormen van een nieuwe Prinsenbeekse coverband.

Kwaliteit

Die interesse was er zeker, en zo maakten de bandleden eind 2017 kennis met elkaar. Er was gelijk sprake van een klik. De insteek was helder: de kwaliteit moet hoog zijn en zo dicht mogelijk bij het origineel, maar het belangrijkste is dat iedereen er plezier in heeft.

Elfkoppig

Bij het ontstaan van de band is ook de wens uitgesproken over het vormen van een allround coverband, inclusief blaaspartijen. Een paar maanden geleden hebben zich dan ook vier blazers zich bij de groep gevoegd, en inmiddels is Discover gegroeid tot een elfkoppige band.

Debuut

Een kleine aftrap is al gedaan tijdens de BAK-zittingen, waar de band onder meer de openingsact verzorgde. Op 27 april, tijdens Koningsdag, zal de band haar échte debuut maken, met een repertoire dat varieert van rock, soul, pop tot funk. Het optreden staat gepland om 16.45 uur.

Discover bestaat uit:
– Drums: Frank van der Aa
– Bass & zang: Edwin Foesenek
– Toetsen: Peter van Vessem
– Gitaar & zang: Anton Spijkers & Peter Lint
– Blaassectie: Guus Basstein, Ard de Wit, Jon de Wit & Andrew Müller
– Zang: Inge Clarijs & Florianne Spijkers
– Geluid: Robin de Craen